Euro Shopper is niet meer

Menig student zal vandaag in rouw gedompeld zijn nu Albert Heijn met het bericht komt dat ze het legendarische Euro Shopper uit haar schappen haalt. Het favoriete merk onder studenten en zwervers zal worden vervangen door een eigen merk van de supermarktketen.

Een woordvoerder van AH laat weten dat de inconsistentie in prijs en kwaliteit de reden is voor het besluit om Euro Shopper niet meer aan te bieden. Daarnaast zegt de supermarkt dat ze haar goedkoopste producten beter wil profileren. Of studenten meer moeten gaan betalen voor hun rijst of pastasaus van inferieure kwaliteit, blijft nog in het ongewis.

De Zaanse kruidenier laat er in ieder geval geen gras over groeien en wil aan het einde van dit jaar alle vijfhonderd Euro Shopper-producten vervangen met de AH-Basic-lijn. Wie nog één keer overheerlijke pannenkoeken wil bakken voor een spotprijs moet er nu snel bij zijn. Samen met een aantal andere producten wordt pannenkoekenmix namelijk al in de komende weken vervangen. Wanneer de strijd aangegaan moet worden met een leger daklozen om de laatste halve liter Euro Shopper-bier, is nog niet bekend.