70.000 euro aan gratis drank

Het openingsfeest van het studiejaar in Gent, Student Kick-off, is blijkbaar voor veel studenten een mooi feestje geweest: in totaal werd in 2013 voor 70.000 euro aan gratis drank weggegeven, dat is 43 procent van de omzet van het feest. In 2014 gaven de vrijwillig werkende studenten minder weg, de organisatie miste slechts 20.000 euro aan bier.

Dat studenten iets weggeven aan hun vrienden had de organisatie wel verwacht, maar dat het om zo veel geld ging, was toch een verrassing. Tegen het Gentse studentenblad Schamper vertelden een aantal vrijwilligers de redenen om bier gratis weg te geven: een lage vergoeding, een steeds professionelere organisatie en slechte communicatie en transparantie vanuit de organisatie maken de hardwerkende studenten vrijgevig.

De organisatie van het studentenfeest heeft sinds de 2013-editie maatregelen genomen die blijken te werken, studenten gaven immers minder weg in 2014. De sfeer werd er echter niet beter op, waardoor enkele vrijwilligers twijfelen of ze zich in 2015 nog willen inzetten voor het evenement. De Gentse student moet waarschijnlijk in september meer pinnen om dronken te kunnen worden.