Week 37: Rock om wijsvinger en pink bij af te likken!

Deze week kun je van mathrock naar singersongwriter gaan en weer terug via de plaatjes van St. Paul naar rock uit eigen stad.

Aanstaande woensdag staat de verrassing van het Duitse festival Popkomm in Merleyn: Fang Island. Naar eigen zeggen laten ze zich graag beinvloeden door bands als Animal Collective en Don Caballero. Met drie gitaristen in de gelederen produceren ze een mix van instrumentale pop, rock, postrock, mathrock, metal en progrock. De nummers zitten vol breaks en tempo wisselingen en klinken niet alleen bombastisch maar ook vrolijk. Meespringen gegarandeerd! De energie die van het podium afspat in op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het motto van Fang Island is 'everyone high-fiving everyone' en dat zal vanavond zeker gaan gebeuren. Dit concert kun je op vertoon van je collegekaart overigens bezoeken met 50% korting!!

Vrijdag is er feest, Platenzaak De Waaghals bestaat 25 jaar en viert dat in Doornroosje met onder andere de Grote Muziekquiz gepresenteerd door Hein Fokker. Met veel unieke 'live in Doornroosje' audio & video fragmenten en prachtige prijzen! Maar ook de grote Cover revue met o.a. Mauro Pawlowski (dEUS) en Helter Skelter featuring DJ St. Paul. In de Kleine Zaal worden Old school classics gedraaid door DJ's Nemon, John & Mauricee en Camiel & Pure. In het draait DJ Jac. Splinter 'Eigen Reclame Eerst' en maken über-Waaghalzen Johnny Smoke & Fred het feest compleet.

In de NDRGRND kun je ook dit seizoen weer terecht voor de betere lokale live-acts. Vrijdag kan je hier Streetcarb en The Sin Committee aan de gang zien gaan en dat ook nog eens voor helemaal gratis!

Zaterdag kun je in Willemeen (Arnhem) naar het Back2School-festival, elk jaar krijgen ze het weer voor elkaar om een hele sterke lineup neer te zetten. Ook dit jaar is dat gelukt met Black Bottle Riot, Deadbeat Passenger, neWax, Liquid Snow. Een rockend rijtje namen om je wijsvinger en pink bij af te likken!

We sluiten de week af met een relaxed festival De Oversteek. Pak je fiets en ga de Waalbrug over voor zo’n 40 optredens, voorstellingen en voordrachten bij landgoederen en buitenplaatsen, dijkhuisjes, boerenschuren en kerken, een museum en boomgaard tussen Slijk Ewijk – Oosterhout /  Nijmegen Noord - Lent en Bemmel. Tom Pintens, Lavalu en I Am Oak zijn een paar namen die je er kunt gaan zien op een ongewone locatie.