Week 24: Met je Kutkop naar Kaf en Koren

Donderdag is het dan zover, de winnaar van Kaf en Koren 2010 zal bekend worden gemaakt. Uiteraard zullen Roughhouse, Caulfield, At Zero en Liquid Snow eerst nog moeten laten zien wat ze waard zijn in Doornroosje. Een uitgesproken favoriet zit er nog niet tussen, het beloofd dus een erg spannende avond te gaan worden die je niet mag missen! Wie weet staat de winnaar over een paar jaar ook wel in het Goffertpark, net zoals Muse en Editors aanstaande zaterdag. Als dé Nijmeegse studentenband van 2010 gekroond is, barst het feest los. Voetjes van de vloer op de vuige indie-electro en dansbare rockmuziek van dj-collectief Dans le Rock!

Vrijdag kan je voor een verse portie hiphop terecht in Merleyn, daar zal het Nijmeegse Kwelling van Pythagoras hun release gaan vieren. Ejis, What The Fab & Hightower zullen ervoor zorgen dat het zweet al van de muren loopt voordat Fresku zijn lyrics gaat spitten. Fresku is een frisse wind binnen de Nederlandse hiphopscene. Op zijn debuutalbum rapt hij over Curaçao, het straatleven, vrouwen, discriminatie, identiteit en kun je ook met hem lachen. Fresku is zowel maatschappelijk als humoristisch bezig en hij is er van overtuigd dat dit album een klassieker gaat worden. Met het nummer Kutkop heeft hij in elk geval al heel wat bekendheid gekregen.

Zaterdag kan je na de winst van Oranje op Japan verder feesten in Merleyn. Vanavond zullen Deadbeat Passenger en Heist het Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen seizoen afsluiten met een portie stevige rock. Uit de as van The Bloody Honkies is behalve Shaking Godspeed ook Deadbeat Passenger herrezen. Na het uiteenvallen van The Honkies zijn de gebroeders Van Mul meteen gestart met het schrijven van nieuw materiaal dat er zijn mag en een nieuwe band gestart. Met drumster Daniëlle van Gaalen en bassist David van Lochem hebben ze het perfecte ritme tandem gevonden. Deadbeat Passenger serveert een mix van stevige rock en rootsrock met een melodieuze groove. Live dampend, zwetend en ontzettend lekker. Het Haarlemse Heist knalt met hun debuut Razorblade Lemonade de luisteraar recht naar de strot. Heist staat voor krachtige gitaren, intimiderende teksten en een complexe maar groovende sound. De meer dan lovende recensies van Razorblade Lemonade zijn dan ook meer dan terecht. Na jaren bijschaven en finetuning is Heist klaar om Nederland en verder te veroveren met hun harde werk en rauwe energie. Live is Heist een sensatie die met volle overgave de ene na de andere zaal weet te veroveren met hun explosieve songs en podiumpresentatie met orkaankracht.

Na de bands zal er weer een onvervalste IndieDisco zijn met Maarten W. en vrienden. Zij zullen je nog tot diep in de nacht laten bewegen op fijne muziek.

Tekst: Edwin Niemantsverdriet

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.