Rectum Raiders wint Kaf en Koren

Rectum Raiders is de winnaar van Kaf en Koren 2013. Gisteravond won de band zowel de jury- als publieksprijs in de finale van de Nijmeegse studentenbandcompetitie.

Juicy Flavour zette gisteravond bij poppodium Doornroosje een flinke binnenkomer neer. Groot gejoel voor de heren met strakke kapsels wanneer zelfs het voorstellen van de bandleden muzikaal en soepel verloopt. Een brede glimlach verraadt hun plezier en het lachebekje van de toetsenist is, evenals de rest van de band, een blijvertje. Vervolgens snelt het publiek zich bij het verschijnen van de Rectum Raiders naar voren, want het excentrieke optreden van de vorige keer is nog niet vergeten. Op het podium volgt een komkommer-rape met extra toefjes slagroom terwijl de Raiders hun rock zonder moeite foutloos verder spelen. De vertoning in leggings wordt gevolgd door het krachtige Sane. Vage geluiden, psycho tv-schermen op het podium en glimmende schoenen: het totaalbeeld van de band klopt en ze zetten een pittig optreden neer. Uiteindelijk lichten de ogen van het publiek fonkelend op bij Wolves Dressed In Sheep. De verlegenheid van de voorronde wordt overkomen en de vrolijke en goed verzorgde liedjes brengen gezelligheid in de zaal.

Het eindoordeel van de jury mag er zijn: Rectum Raiders mag zich maar liefst tweemaal naar het podium begeven om zowel publieks- als juryprijs in ontvangst te nemen. De jury vond het een ‘flinke show waar je veel of weinig over kunt zeggen’. Er wordt gekozen voor het laatste in de vorm van een korte notitie voor de drummer als ‘muzikant van de avond’. De leggings worden nog één keer aangetrokken voor een overdenderende toegift en een lichtelijk sarcastische afsluiter van de band: ‘Dit had ik echt zéker niet verwacht.'

Foto's: Mirte ten Broek