Ragweek begint aan 7e editie

Morgen begint de zevende editie van de Nijmeegse Ragweek. Met meer dan zestig activiteiten wordt door studenten geld opgehaald voor de Stiching Kinderen van de Voedselbank en de Eardrop Stichting. Zo zijn er tientallen feestjes, etentjes, bingo-avonden en is er zelfs een mannenveiling.

Fleur Verdenius, voorzitter van de Ragweek, heeft al veel zin in komende week. 'Vanavond is de Kick-off Party en dan gaat het eindelijk beginnen. De adrenaline is de laatste dagen flink toegenomen.' De vijf vrouwen van het Ragweekbestuur zijn al sinds september bezig met de organisatie en blaken van zelfvertrouwen. Het doel is om dit jaar meer geld op te halen dan vorig jaar, toen er 20.269,13 euro naar de goede doelen ging. 'We streven naar 21 duizend euro, dan zijn we al heel erg blij. Iedere euro is meegenomen.'

Het wordt een drukke week voor de Ragweekdames, ze willen alle activiteiten bezoeken. Alleen al op donderdag worden ze op 11 plekken verwacht om mee te eten, borrelen, roeien of feesten. Verdenius: 'Dat is helemaal niet erg, het is heel erg leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is.'

Het eerste geld is door onder andere een feest van studievereniging Babylon en een cantus van studieverenigingen Sigma en Beevee al opgehaald. Vooralsnog heeft de fameuze kalender met sexy studentbestuurders voor het meeste geld gezorgd: de pikante foto's hebben al zo'n 3.800 euro in het laatje gebracht.

De Kick-off Party begint vanavond om 22.00 uur in Café de Fuik. Op 12 mei wordt bekend hoeveel de Ragweek heeft opgehaald.