LUX | Global Voices: Professor Juan Cole over de Arabische Lente

Locatie LUX, Mariënburg 38-39 Entree 5 euro

Een van de meest bekeken en best geïnformeerde sites over de Arabische Lente in het Midden Oosten is The Informed Comment, gemaakt door Juan Cole, Richard P. Mitchell Collegiate Professor of History at the University of Michigan. Cole geldt als een van de meest ingevoerde personen wat betreft de actuele ontwikkelingen in het Midden Oosten. Al meer dan 30 jaar volgt hij het nieuws uit de regio op de voet.

Op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bezoekt Cole Nederland en ook LUX Nijmegen. Hij zal ingaan op de meest actuele stand van zaken en beantwoordt vragen van het publiek. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. ‘zal de Arabische lente stand houden?’, ‘Maakt Libië kans op vrede’ en ‘hoe dienen wij in Europa om te gaan met de vluchtelingenstroom’, ‘Waar zullen er nog meer opstanden ontstaan’ en hoe dient Europa om te gaan met deze nieuwe democratiseringsbewegingen?’

Deelname aan het programma komt verder van Abdelkader Benali, auteur en Qader Shafiq van COS Gelderland. Gespreksleiding is in handen van Lau Schulpen van het CIDIN.