Extrapool | Boekpresentatie Anna McCarthy

Locatie Extrapool, Tweede Walstraat 5 Entree gratis

Anna McCarthy (Munchen, DE) viert haar Work Holiday bij Extrapool. Tijdens haar verblijf zal ze een publicatie maken die haar hele, veelzijdige oeuvre omvat: haar schilderijen, tekeningen, liedteksten, gedichten... als ook haar satirische, voortdurende, multimediale en veelgelaagde project How to start a revolution. Het boek zal aan het publiek worden gepresenteerd op 9 juli 2011 bij Extrapool's boekpresentatie, begeleid door een speciaal optreden van Damenkapelle, een band die maar heel zelden Nederland bezoekt. Tijdens de expositie is ook nieuw behang te zien dat door Anna is ontworpen voor Slimtarra: Extrapool's expansief groeiende serie van behangpapier, ontworpen door diverse kunstenaars.

Anna McCarthy gaat op een leuke spottende manier om met het (artistieke) auteurschap. Ze beweegt zich soepel tussen alle mogelijke soorten media, formats en activiteiten en laat zodoende de grenzen daartussen vervagen. Het concept 'kunstenaar' stelt ze ter discussie door gezamenlijke evenementen en Dadaïstische gesamtkunstwerken te organiseren, zoals Unsere Gäste, FINN collective en I thought everything was allowed. Zo veel mogelijk van haar vrienden nemen hieraan deel, waardoor ieders individuele bijdrage aan het eindresultaat niet meer te onderscheiden is.

McCarthy staat bekend om haar prachtige ontwerpen voor muziekpublicaties, zoals Das Weiße Pferd and 3 Shades. Deze schijnen zelfs zo mooi te zijn dat mensen ze kopen zonder de muziek te hebben beluisterd.

Anna McCarthy is ook bassist en zangeres van de band Damenkapelle.