Cultuurtip introductie

Cultuur op de Campus voorziet ANS-Online maandelijks van drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de introductie!

1. Club 3voor12/Arnhem-Nijmegen Samen met Cultuur op de Campus en Stichting PAN presenteert de lokale afdeling van VPRO ’s 3VOOR 12 een speciale Club 3VOOR 12 voor alle nieuwe studenten. Elke maand spelen bij Club 3VOOR 12/Arnhem-Nijmegen de betere regionale acts in Merleyn, met aansluitend indiedisco met dj Maarten W. Ook de speciale intro-editie heeft een mooie line-up, tot stand gekomen in samenwerking met Cultuur op de Campus. Monomania brengt de luisteraar een goede portie powerpop gemengd met poppunk, inclusief catchy refreintjes en veel gitaar geweld. Inmiddels hebben ze genoeg podium ervaring om Doornroosje op zijn kop te zetten. Deze jongens staan garant voor een krachtige live show, waar de zweetdruppels in het rond vliegen. En dan is de entree ook nog gratis, dus kom naar Merleyn voor een avond met de betere alternatieve muziek!

Datum: 18 augustus Open: 23.00 u Locatie: Merleyn Entree: gratis Meer informatie: www.merleyn.nl 2. Muziekzomer Tijdens de Muziekzomer worden door heel Gelderland concerten verzorgd door jong muziektalent. De optredens zijn vaak cross-overprojecten waarbij de muzikanten worden bijgestaan door dansers of beeldprojecties. Onderdeel van de Muziekzomer in Nijmegen is bijvoorbeeld een opvoering van Berlioz’ Symphonie Fantastique door het NJO op 21 augustus, een orkest bestaande uit al dan niet afgestuurde conservatoriumstudenten. Zaterdag 20 augustus kun je genieten van de voorstelling Forgotten Horizon, gebaseerd op het gelijknamige doek van Salvador Dalí, waarbij vier dansers worden begeleid door een accordeonduo. Net als het kunstwerk moet de voorstelling de verbeelding en het onbewuste stimuleren.

Datum: 17 t/m 21 augustus Open: verschilt per optreden. Er zijn zowel middag- als avondvoorstellingen Locatie: Concertgebouw De Vereeniging Meer informatie: Voor tickets en studentenkortingen check www.muziekzomer.nl of www.keizerkarelpodia.nl

3. Jack Nicholson zomerspecial Deze zomer staat de programmering van Lux in het teken van Jack Nicholson. Iedere week wordt er een ander meesterwerk van hem vertoond. Eerder al waren The Shining en One flew over the Cuckoo’s Nest te zien, deze week is het de beurt aan de voor vier oscars genomineerde Five Easy Pieces. Nicholson vertolkt de getalenteerde musicus Bobby Dupea die een veelbelovende toekomst als concertpianist opgeeft om als arbeider op een olieveld in Californië aan de slag te gaan. Wanneer zijn zus hem vertelt dat zijn vader stervende is, keert hij terug naar zijn geboortestad Washington en gaat de confrontatie aan met zijn familie. De film draait maandag 22 augustus om 21.15 uur en wordt ingeleid door filmdocent Mark Meuldijk.

Datum: 18 t/m 24 augustus Locatie: Lux Entree: met studentenkorting 6,50 Meer informatie: www.lux-nijmegen.nl