Cultuurtip juni

Cultuur op de Campus zal vanaf heden op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting geven. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand juni!

1. 27th MusicMeeting Verrassing en ontdekking, dat zijn de levensaderen van muziekfestival Music Meeting, met nieuwsgierigheid als stuwende kracht. Het kloppend hart is een eigenzinnige programmering waarin uitmuntende internationale artiesten uit de jazz- en worldscene de dienst uitmaken. Naast een flinke reeks concerten biedt het festival ook interviews, akoestische sessies, masterclasses, workshops en workshopbands met festivalartiesten. Verder kun je in de nacht door dansen in Doornroosje bij Club ¡mm…!

Datum: 11, 12, 13 juni Open: zaterdag 11 juni: terrein open om 15.00 uur zondag 12 juni: terrein open om 13.30 uur maandag 13 juni: terrein open om 13.00 uur Locatie: Park Brakkenstein Nijmegen Meer informatie: Voor tickets en studentenkortingen check www.musicmeeting.nl 2. Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum Symfonieorkesten zijn niet alleen voor oude mensen, zo bewijst het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum. Dankzij het enthousiasme van de leden en de dirigent wordt er op hoog niveau gemusiceerd en kan het orkest putten uit een rijk repertoire. Een grote groep studenten, medewerkers en stiekem wat oud-studenten hebben werken van onder andere Mozart, Beethoven, Dvorak en Debussy in het repertoire.

Datum: Dinsdag 21 juni Open: 20.15 uur Locatie: De Vereeniging Grote Zaal Entree: Normaal €10,00 / Collegekaart €7,50 Meer informatie: www.keizerkarelpodia.nl

3. Monomania + Hadrian’s Wall + Tusk + The Square Lemons Traditioneel sluit Cultuur op de Campus het seizoen af met de finale van Kaf en Koren. De apotheose van de Nijmeegse studentenband-competitie in Doornroosje staat altijd garant voor een mooi feestje. Vier finalisten spelen de graffiti van de muren. De vier bands die gekozen zijn door de jury zijn Monomania, Hadrian’s Wall, Tusk en The Square Lemons.

Monomania brengt de luisteraar een goede portie powerpop gemengd met poppunk, inclusief catchy refreintjes en veel gitaar geweld. Deze jongens staan garant voor een krachtige live show, waar de zweetdruppels in het rond vliegen.

Hadrian’s Wall is een jonge, maar veelbelovende band. Een trio met een vol indiepop geluid, dat bij vlagen doet denken aan hedendaagse Nederlandse bands, zoals Moss.

Tusk maakt pakkende, “ambachtelijke” pop met de oompf van rock. Ze wisselen catchy pop nummers af met wat meer uitgesponnen sferische nummers.

The Square Lemons wist het CultuurCafé voor zich te winnen tijdens de voorronde van Kaf en Koren. Ze maken poprock met een vleugje folk. Een leuke toevoeging is een violiste en een zanger die goed gekeken heeft naar echte showmasters.

De bands kunnen veel prijzen winnen, waaronder een optreden op festival de Affaire, bandcoaching met Martijn Crama (manager Krach), een waardebon van Stockenhof en een fotoshoot met @Siimple. Aanschouw deze verse talenten en moedig je favoriete band aan!

Datum donderdag 23 juni 2011 Open: 20:00 uur Locatie Doornroosje, Groenewoudseweg 322 Entree: €7 Meer informatie: www.doornroosje.nl