In Beeld: Trappenloop

ANS-Online brengt in samenwerking met de Cycloop visuele versnaperingen met een actuele invalshoek. Deze keer: de trappenloop in het Erasmusgebouw

Voor de drieëntwintigste keer organiseerde Studentenatletiek Vereniging 't Haasje afgelopen donderdag de trappenloop in het Erasmusgebouw. Het jaarlijks terugkerend fenomeen is een bijzondere: tientallen teams en enkele eenlingen die als aangeschoten wild omhoog stuiven, terwijl eenieder weet dat de lift veel sneller is. Voor het eerst is het Erasmusgebouw trouwens niet het decor van Open Nederlands Studenten Kampioenschap Trappenloop, dat dit jaar in Enschede wordt gehouden. Volgend jaar is echter Nijmegen weer de start- en finishplaats van het bizarre tafereel.

De organisatie werd betrapt toen zij de spelregels trachtte te omzeilen door de lift te pakken.

'Vroem, vroem, ik ben een motor.' 'Vr, vr, ik was een motor.'

'Idioot! Ga weg met die flitser'

Na een verkeerde wissel weigerden twee teamgenoten elkaar nog aan te kijken.

Ook de fortuinlijke nummer 21 mocht eremetaal mee naar huis nemen.

Foto's: Thijmen Sietsma Tekst: Henk Strikkers

De Cycloop is een actieve studentenfotografievereniging waar je terecht kunt voor allerlei cursussen, workshops en andere activiteiten. Wil jij je fotografievaardigheden verbeteren? Actief zijn met fotografie, maar geen zin om er alleen op uit te gaan? Neem dan een kijkje op de website van de Cycloop.