In Beeld: UITFestival

ANS-Online brengt in samenwerking met de Cycloop visuele versnaperingen met een actuele invalshoek. Deze keer: UITFestival in Nijmegen.

Afgelopen weekend vond in Nijmegen de tweede editie van het UITFestival plaats. Dit gratis toegankelijke festival zorgde in de gehele stad voor een prettige sfeer en overal vonden optredens plaats. Vele kunstenaars uit Nijmegen kregen een podium om hun kunsten te vertonen. Jammer genoeg viel het festival zondag letterlijk in het water door de hevige regenval, maar over de zaterdag kon de organisatie slechts tevreden zijn. Er kwamen 4.000 mensen af op het festival. 'Dat zijn er 1.000 meer dan de zaterdagavond op de eerste editie vorig jaar. We zijn heel tevreden. Het was een mooi afgewisseld muziekaanbod waar een gemeleerd publiek op af is gekomen,' aldus festivalorganisator Bart Vaessen. Voor meer foto's van het festival klik hier en hier.

'Wedden dat ik dit rode ding door kan slikken!'

'Je vader is een dief! Hij heeft alle sterren uit de hemel gestolen en in jouw ogen gestopt.'

Op het festival werd getoond dat de oosterse danseressen op Spartaanse wijze opgeleid zijn.

De Nijmeegse band Go back to the Zoo verzorgde een spetterend optreden.

'Wil die oude man met die snor zijn mobiele telefoon uitschakelen? Bedankt.'

De harde kern van NEC schakelde vakkundig een Vitesse-fan uit, die het gewaagd had Nijmegen te betreden.

Hoewel Edgar Davids op leeftijd is, toonde hij aan niet alleen in de voetbal- en vechtsport uit de voeten te kunnen.

Foto's: Tom de Goeij Tekst: Mart Waterval

De Cycloop is een actieve studentenfotografievereniging waar je terecht kunt voor allerlei cursussen, workshops en andere activiteiten. Wil jij je fotografievaardigheden verbeteren? Actief zijn met fotografie, maar geen zin om er alleen op uit te gaan? Neem dan een kijkje op de website van de Cycloop.