In Beeld: Cosmic Sensation

ANS-Online brengt in samenwerking met de Cycloop visuele versnaperingen met een actuele invalshoek. Deze keer: Straling omgezet in muziek.

Vrijdagavond kon de Nijmeegse student van een sensatie uit de ruimte genieten. Vorig jaar won een groep studenten aan en medewerkers van de RU met hun project Cosmic Sensation de Academische Jaarprijs voor het project, dat vooruitstrevende wetenschap het beste bij een breed publiek onder de aandacht brengt. Op 30 september, 1 oktober en 2 oktober werd deze kennis toegepast in de praktijk. Bezoekers werden letterlijk omringd door ’spectaculaire beelden die de kosmische straling uit het heelal live zichtbaar maken’. Die straling werd omgezet in muziek, die vervolgens door de verscheidene dj’s werd geremixt. In een grote, witte koepel in Park Brakkenstein konden de bezoekers losgaan op de beats, die uit de silent-disco-koptelefoons schalden. Hierdoor hoefde de buurt niet mee te gaan in de sensatie van de festivalgangers. De futuristische omgeving zorgde er wel voor, dat zij zich uitzonderlijk goed vermaakten. Menig danspasje werd geprobeerd. De spetterende lichtshow maakte de kosmische sensatie compleet.

De lichtshow, bruisende beats en dansende bezoekers leverden mooie plaatjes op.

Dankzij de spectaculaire lichtshow waande de bezoeker zich daadwerkelijk in de ruimte.

Ook de bar leek rechtstreeks uit de ruimte afkomstig.

Onder de donkere sterrenhemel werden de beats extra benadrukt.

So if you see the stars tonight...

Stel je voor: een silent disco, maar dan met een supervette lichtshow.

Enkele astronauten hadden de moeite genomen de maagdelijk witte koepel te betreden.

Alle ingrediënten bleken dus aanwezig om flink los te gaan om de spacende beats.

Foto's: Bart van Dieken, Stephan Löcke en Loek Zandfers Tekst: Mart Waterval

De Cycloop is een actieve studentenfotografievereniging waar je terecht kunt voor allerlei cursussen, workshops en andere activiteiten. Wil jij je fotografievaardigheden verbeteren? Actief zijn met fotografie, maar geen zin om er alleen op uit te gaan? Neem dan een kijkje op de website van de Cycloop.