In Beeld: shoppen voor 't heerlijk avondje

De pepernoten zijn niet meer aan te slepen en het Sinterklaasjournaal is al een paar weken niet weg te denken van de televisie. ‘T heerlijk avondje is gekomen, vanavond zullen cadeaus en gedichten huiskamers vullen. Geeft de Sint dit jaar veel geld uit of houdt hij de hand op de knip? Wij namen dit weekend een kijkje in het centrum van Nijmegen, waar duizenden hulpsinterklazen ervoor zorgden dat materialisme weer hoogtij vierde. Wat nou crisis?

Tekst: Erik van Rein Foto's: Tim Ficheroux

De pepernoten zijn niet meer aan te slepen en het Sinterklaasjournaal is al een paar weken niet weg te denken van de televisie. 'T heerlijk avondje is gekomen, vanavond zullen cadeaus en gedichten huiskamers vullen. Geeft de Sint dit jaar veel geld uit of houdt hij de hand op de knip? Wij namen dit weekend een kijkje in het centrum van Nijmegen, waar duizenden hulpsinterklazen ervoor zorgden dat materialisme weer hoogtij vierde. Wat nou crisis?

'Pepijn, hier komen! Je weet toch dat je nooit zomaar snoep van vreemde mensen mag aannemen?'

In de Marikenstraat hebben ze weinig op met Sinterklaas. Daar waren de kerstballen alweer van stal gehaald. En een blauw Olifantenbeestding.

Crisis?

Kapitalisme maakt hongerig, zo blijkt eens te meer.

Natuurlijk waren er ook de bekende taferelen. Hij draaide...

...en hij poetste voort.

Daar is de oude baas dan, maar waar is zijn trouwe viervoeter?

Ah, hier.