In Beeld: knipperende kerstversiering

ANS-Online brengt visuele versnaperingen met een actuele invalshoek. Deze keer: opvallen met neon en flikkerende lichtjes.

Tekst en foto's: Kiki Kolman

Terwijl de engeltjes bij nachten zingen en kerkbezoekers de tweeduizendtwaalfste geboorte van het heertje Jezus vieren, doen anderen hun best om het kerstgevoel in de aardse straten te verspreiden. Knipperende kerstversiering en roodgeneusde rendieren, ANS brengt de kunst en kitsch van de Nijmeegse straten in beeld.

Arrenslee? Nee hoor. De kerstman anno 2012 verspreidt pakjes op een rijwiel van fietsenmaker De Concurrent.

Balkon aan het Zwanenveld. Waar de rendieren en kerststerren na de decembermaand worden gelaten is ons een raadsel, aan een zolder ontbreekt het de flatbewoners immers.

In de Maerlenstraat wordt het bewijs geleverd van de vergevorderde, hedendaagse technologie: deze versiering geeft niet alleen licht, maar kan ook knipperen en bewegen.

'Nee Hendrik, we hebben al genoeg van die zooi in onze tuin staan.' 'Maar Bea! Bij deze lichtgevende hemelpoort krijgen we een gratis kerstman!'

Bij een bezoek aan deze tandarts aan de Molenweg springt het glazuur spontaan van je tanden.

Deze makelaar aan het Keizer Karelplein houdt het bij klassiek wit. Mooier of niet? Ach, over smaak valt te twisten.

Studentikoze kerst bij Omnivagus aan de Sint Annastraat: kerstman op halfelf en een gekapseisde, opblaasbare kerstboom op het balkon.