In beeld: eten voor India

ANS-Online brengt visuele versnaperingen met een actuele invalshoek. Deze keer: sfeer proeven bij Happietaria.

Tekst: Erik van Rein Foto's: Felix Wagner

Voor de zevende keer organiseren de vier christelijke studentenverenigingen Happietaria. Waar het op neerkomt: studenten runnen drie weken lang een restaurant met gesponsord voedsel en halen daarmee geld op voor een goed doel. Dit jaar is dat stichting Tear, een organisatie die opkomt voor armen op het Indiase platteland. ANS was gisteravond bij de opening in diaconaal centrum De Haard. Conclusie: het is weer eens wat anders.

Onder het sfeervolle licht van TL-buizen nemen we plaats in het restaurant. Wat schetst onze verbazing? Dit studentenrestaurant schenkt geen bier. Of tenminste, pas vanaf 1 maart. 'We krijgen een tijdelijke vergunning van de gemeente, dus helaas mogen we nu nog niets schenken', zegt Happietaria-voorzitter en masterstudent Natuur- en Sterrenkunde Jeroen van Asten. Enfin, dan maar aan gemeentepils.

Even denken we dat er samenzang komt als deze dame achter de piano plaatsneemt, maar het zijn jazzpingeltjes die je begeleiden bij het eten. Dikke prima.

Na even de aandacht getrokken te hebben door een afgaand brandalarm - 'die is hier wat overgevoelig' - krijgen we een presentatie voorgeschoteld over het goede doel, Tear. Overigens houden sommige bezoekers liever hun aandacht bij de uiensoep.

In de keuken is het rust ende regelmaat, met excuses voor de sluikreclame.

En het voedsel? Deze curry was prima te nassen, evenals de rest van de gerechten.