In beeld: Campusrun

Gisteren renden ongeveer zeventig mensen over de campus van de Radboud Universiteit gedurende de Campusrun, georganiseerd door asap, de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) en studentenhardloopvereniging 't Haasje. Ondanks het hoge aantal deelnemers, staan er weinig supporters langs de kant. Voor wie warm bij de kachel bleef, heeft ANS een beeldende sfeerimpressie van het evenement gemaakt.

Tekst: Evy van der Aa Foto's: Ilja van Hoek

   

IMG_9628starttheo Gerard Meijer, voorzitter van het College van Bestuur, lost het startschot van de Campusrun. Iedere 10 minuten start een loopgroep. Rector magnificus Theo Engelen loopt met de eerste groep mee.

IMG_9631stasr De lopers gaan er als een speer vandoor richting het Grotiusgebouw.

IMG_9644theoerasmus Engelen vindt tijdens het hardlopen tijd om even vriendelijk naar de camera te zwaaien.

IMG_9758startmilan Enkele startgroepen later vertrekt de snelste renner van vandaag, Milan Stawicki (eerste rij in het zwart).

IMG_9686finishduwen De deelnemers pushen elkaar over de finishlijn. Er staan weinig supporters langs de kant, maar degenen die er wel staan, wachten de renners vrolijk op.

IMG_9677mingrusten Wanneer de hardlopers de finishlijn passeren, zie je verschil in conditie. Sommigen staan uit te hijgen, anderen willen nog wel een rondje. Voor de fanatiekelingen staan na het harde werken roze ranja en druiven klaar.