In beeld: Prinsentreffen

Afgelopen zondag vond in Nijmegen de 22ste editie van het internationale Prinsentreffen plaats. De Jan Massinkhal vulde zich met ongeveer drieduizend mensen, waaronder de Prinsen en Prinsessen Carnaval van 59 dorpen en steden uit Nederland, Duitsland en België. ANS bezocht het evenement en geeft een sfeerimpressie.

Tekst: Evy van der Aa
Foto's:
Ilja van Hoek  

burgemeester toespraak
Het hoofdprogramma begint in de Jan Massinkhal met een ceremoniële intocht, waarbij de Prinsen en Prinsessen via de rode loper naar het podium worden begeleid. Burgemeester Bruls heet de ongeveer 250 dorstlustige hoogheden welkom met een speech: 'Carnaval is het feest van lange nachten en korte toespraken.'

podium af
Wanneer de hoogheden het podium verlaten, vallen de bijzondere outfits pas echt op. ANS spreekt een prins in maillot aan, die vertelt dat er ieder jaar een nieuwe, passende outfit voor de prins uit zijn dorp, Weurt, wordt gemaakt. Aan het einde van carnaval gaat de schaar erin, hij mag alleen de steek houden.

Dansende duitsers
Na de ceremoniële opening begint het programma, dat bestaat uit verschillende optredens. Dit prinsengevolg uit Emmerich, Duitsland, doet iedereen versteld staan met de hedendaagse dansen die de oude grijze mannen uitvoeren.

gepaard in de gang
De prins uit Groesbeek test zijn nieuwe carnavalskraker, Er wordt gepaard in de gang.

overview
Een foto van de feestende mensenmassa. Aan de lange tafels vloeit het bier rijkelijk, wat zorgt voor de nodige glasscherven op de vloer van de sportzaal.