In beeld: Start Batavierenrace

Vannacht klonk om 0.00 uur het startschot van de 43e Batavierenrace, de grootste estafetteloop ter wereld. Meer dan achtduizend studenten zullen hun sportkunsten vertonen op het 175 kilometer lange parcours tussen Nijmegen en Enschede, dat is verdeeld over 25 etappes. ANS baande zich een weg door de menigte op het sportcentrum en legde de start vast.

Tekst: Evy van der Aa Foto's: Mike Ruth

 

 

voorfietser De 43e Batavierenrace gaat van start met het vertrek van deze fietser, die 5 minuten voor de lopers uit rijdt.

startboog met vakverzameling De lopers verzamelen zich per vijftig in het startvak. Zij maken zich klaar om een de eerste kilometers van de race af te leggen.

IMG_6961 Voor vertrek warmen de fanatiekelingen zich op met een korte work-out. Twee dames op het podium doen de passen voor, maar daar zit niet iedereen op te wachten. Een deel van de lopers staat toe te kijken hoe de anderen hun eerste energie verspillen.

IMG_6887 Rector magnificus Theo Engelen geeft om stip 0.00 uur het startschot.

start met rennen Klaar voor de start, af. De lopers zijn los. Wie met zijn team het eerste in Enschede is.

Universiteitsteam De universiteitsteams, te herkennen aan de oranje hesjes, strijden in een aparte competitie tegen elkaar. Sanne Vinks loopt de eerste etappe van het RU/HAN-team.

niet-hardloopkleren Hoewel de meeste studenten gewoon simpele hardloopkleding aanhebben, gaan sommige teams voor een wat minder traditionele sportoutfit. Een aantal lopers tilt hun deelname naar een heel nieuw niveau en verschijnt met attributen aan de start, zoals een verenigingsvlag.