In beeld: Zombie Outbreak

Gisteravond vond op de campus van de Radboud een Zombie Outbreak plaats. De avond was een initiatief van Cultuur op de Campus en toneelvereniging Twister. Zouden wij kunnen ontkomen aan de ondoden? Deelnemers aan de Outbreak werden eerst opgewarmd met een horrorfilm in het Erasmusgebouw, om vervolgens een ware spooktocht af te leggen door het pikkedonkere park Brakkenstein en de kelders van SSHN-complex Sterrenbosch. ANS liep met een groepje mee en het moet toch gezegd worden: de avond was behoorlijk spannend.

Tekst en foto's: Guusje van den Ouweland

briefje
In het pikkedonkere Brakkenstein worden de mobieltjes tevoorschijn gehaald om vragen te beantwoorden. Hoeveel manieren van de doodstraf ken jij?

mondkapje
Het dragen van een mondkapje wordt aangeraden: de groep kan ieder moment aangevallen worden door een geïnfecteerde zombie.

zombies
Leden van toneelvereniging Twister gaan helemaal op in hun rol als zombie.

kelder1
In de eerste van de drie kelders speelt zich een soort The Walking Dead-scenario af. Bij het binnenlopen van de eveneens donkere, door strobes verlichte kelder worden de deelnemers aangevallen door zombies. In alle paniek probeert iemand ons te redden, de angst is levensecht.

kelder2
Kelder nummer drie; deze engel - of is het toch de duivel? - lijkt ons de goede weg op te wijzen. Helaas stuiten we op een man die op dat moment zijn kettingzaag start. Gillend rennen we weg.

einde
Het einde van de route is in zicht. De groep is deels opgelucht maar doet ook een beetje lacherig over de wandeling. Dat viel best wel mee toch? Afgezien van die paar zombies. Of niet?