Shot voor Hitler

Boze HitlerIn Groot-Britannie is ophef ontstaan rond een drankspelletje genaamd ‘Hitler, The Drinking Game’. Het spelletje wordt gespeeld met een pak kaarten, dat in de vorm van een hakenkruis wordt neergelegd. Vervolgens wordt aan bepaalde kaarten een betekenis toegekend. Zo is de schoppentwee de Hitlerkaart; wie deze kaart pakt moet vanaf dat moment door andere spelers worden aangesproken met ‘Mein Führer’. Een andere enigszins politiek incorrecte kaart is de Poolse Invasiekaart. Wanneer deze kaart door de deelnemer wordt gespeeld, roept hij ‘Polish Invasion’ moet iedereen zo snel mogelijk de grond aanraken. Degene die daar als laatste in slaagt, moet een shotje doen. Wanneer de kaarten op zijn, moet degene die als laatste aan de beurt is, de rest van de shotjes naar binnen werken. Aan dit eindspel is heel toepasselijk de term Holocaust gehangen. Saillant detail: Degene die de Hitlerkaart in bezit heeft, mag iemand anders opdragen de Holocaust uit te voeren.

Rechtgeaarde fans van dit drankspelletje met fascistisch randje konden voorheen terecht op de Facebook-pagina die speciaal voor en door liefhebbers was gemaakt, en telde maar liefst 12.000 leden. Deze pagina is echter verwijderd door Facebook. Een afsplitsing van deze groep is echter nog wel gewoon te vinden, en wel hier. Voor de enthousiastelingen die meteen aan de slag willen gaan, de spelregels zijn daar ook gewoon te vinden.

Leden van de Facebook-groep verdedigen zich met het argument dat ze eerder Hitler belachelijk maken. Ze zien dan ook geen probleem in het doorgaan met dit spel.