Studenten willen baan bij Apple of Google

Apple en Google zijn de populairste bedrijven om je studieschuld bij af te lossen. De hippe organisaties kwamen als beste uit de bus bij een onderzoek van Universum, een Zweeds adviesbureau, naar de baanvoorkeuren van Nederlandse studenten.

Omdat sociale wetenschappers, rechtsgeleerden en Bachelors of Art de maatschappij toch niets opleveren beperkte het onderzoek zich tot economen en technici. Bij de economen voert verrassend genoeg geen Goldman Sachs of ABN Amro maar elektronicagigant Apple de lijst aan. Volgens de onderzoekers boeten banken en consultancybedrijven al jaren aan populariteit in vanwege de economische crisis. Technici gaan het liefste aan de slag met het verzinnen van grappen voor Google. Daarnaast blijkt uit de resultaten dat de wens naar een buitenlandse carrière steeds groter wordt.

Het onderzoek, dat de aantrekkelijkheid en merkkracht van bedrijven in kaart moet brengen, wordt ieder jaar uitgevoerd. Vorig jaar stond Philips nog met stip op een voor de bèta's en was Google juist het meest populair bij economen.