Bedrijfskunde meest populaire studie

Het Centraal Bureau van de Statistiek publiceerde vandaag een overzicht met de meest populaire studierichtingen binnen het wetenschappelijk onderwijs. De opleiding Bedrijfskunde was het afgelopen jaar het meest in trek bij studenten volgens de cijfers van het CBS.

De studie heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Met 48 duizend studenten is het aantal ingeschrevenen tweeënhalf keer zoveel als in het collegejaar 2000-2001. Bedrijfskunde heeft daarmee opleidingen binnen de sociale wetenschappen nipt voorbijgestreefd. Tien jaar geleden waren opleidingen binnen de sociale wetenschappen veruit het populairst, maar de studentenpopulatie binnen dit vakgebied is in die tijd nauwelijks toegenomen.

Bij de RU zijn de sociale wetenschappen nog wel het meest in trek. Van de 19.103 studenten stonden er in het afgelopen collegejaar 4458 ingeschreven bij een opleiding van de faculteit der Sociale Wetenschappen. Iets minder dan de helft van dat aantal is een Psychologiestudent. Andere populaire studierichtingen binnen de RU zijn Geneeskunde met 2220 studenten en Nederlands Recht dat 1995 ingeschrevenen telde aan het begin van vorig collegejaar.