[Update] Motie in voordeel van CPG

Vandaag heeft Tweede Kamerlid Michiel Rog (CDA) een motie ingediend die staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap oplegt om  ‘met alle betrokken partijen rond de tafel te gaan zitten en een oplossing te zoeken’ voor het wegbezuinigen van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG). Hoewel de motie officieel nog niet is aangenomen, lijkt hier met de steun van VVD, PvdA, CDA, D66 en SP een meerderheid voor te zijn.

Dekker wordt dus gedwongen om te kijken naar alternatieve manieren om het CPG te financieren. Als mogelijkheden noemt Rog in zijn betoog steun van de RU en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De Staatssecretaris voor OCW reageert echter weinig enthousiast. Hij wacht initiatief van het CPG af om tot gesprekken te komen en zegt bovendien geen toezeggingen te doen.

Update 4 juli 14:00 uur: De motie van CDA-Kamerlid Michel Rog is aangenomen. De betrokken partijen moeten nu dus rond de tafel gaan zitten en een oplossing zoeken.

De motie over het behoud van het #CPG is zojuist aangenomen

— CPG (@CPGNijmegen) July 4, 2013