Maagdenhuis ontruimd

Het is gedaan met de pret voor de bezetters van het Maagdenhuis. Hoewel De Nieuwe Universiteit had aangekondigd om maandag het pand te verlaten, worden zij vandaag al door de ME het UvA-Bestuursgebouw uitgezet. Dat meldt het Amsterdamse studentenblad Folia.

In totaal zouden er negen bezetters zijn gearresteerd bij de ontruiming, omdat zij de politie hebben beledigd, een belemmering vormden of een verfbom naar de politiepaarden hebben gegooid.

Volgens de liveblog van Folia wordt dit keer hardhandig opgetreden tegen de demonstranten, terwijl de ontruiming van het Bungehuis in februari redelijk rustig verliep. Het Festival der Wetenschappen dat de bezetters vandaag op de planning hadden staan, is ondanks de arrestaties en de ontruiming toch van start gegaan op de stoep voor het Maagdenhuis.

Op hun site geeft De Nieuwe Universiteit aan na maandag andere manieren te zoeken om de strijd voor meer democratie op de UvA voort te zetten. De studenten hebben nog een lange weg te gaan, want het merendeel van de eisen is vooralsnog niet ingewilligd.