Bokito sterft vandaag

Vanwege teruglopende ledenaantallen was al een tijd duidelijk dat Nijmeegse Studenten Apenkooivereniging Bokito het loodje zou gaan leggen. Gisteren mailde het bestuur dat vandaag de allerlaatste training van NSAV Bokito zal worden gehouden.

Het bestuur legt in de mail de schuld van het opheffen van de vereniging bij het Universitair Sportcentrum (USC) en Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR). Zij hadden geen vertrouwen in de vereniging en na enig verzet heeft het bestuur van Bokito zich bij dat besluit neergelegd.

De geschiedenis van Bokito is een korte. Twee jaar geleden ontstond de vereniging als uit de hand gelopen 1 aprilgrap van de kinderlijke sporters. Nu is onder druk van het USC en de NSSR besloten dat de aspirantstatus van Bokito niet wordt omgezet in een lidmaatschap als reguliere sportvereniging.

De allerlaatste training is zoals altijd een open training: alle geïnteresseerden kunnen zich dus nog eenmaal kind voelen en als een dwaze aap door de gymzaal hollen en vliegen. De training vindt morgen om 16u30 plaats in het Gymnasion.