[UPDATE] Geen Glazen Huis in Nijmegen

glazenhuisNijmegen is afgevallen in de race om het Glazen Huis van 3FM. Nadat eerder vandaag bekend werd dat Zwolle niet geschikt werd geacht, bleek ook de Keizerstad niet aan de eisen te voldoen. Alle moeite van de petitie, het verrassingsoptreden op het bordes van de Waag en het bod van 75.000 euro blijkt dus voor niets te zijn geweest.

Stijn Verbruggen, gemeenteraadslid van de PvdA en fervent lobbyist voor het Glazen Huis, meldt teleurgesteld te zijn over het besluit van 3FM. 'Het binnenhalen van het Glazen Huis had veel kunnen betekenen voor de stad. Het is een evenement dat landelijke bekendheid genereert, veel mensen naar de stad trekt en leidt tot een grotere omzet in de horeca. Bovendien staat de actie voor een goed doel, wat het imago van Nijmegen ten goede komt'.

Over de redenen van het mislukken van het Nijmeegse kandidatuur tast Verbruggen nog in het duister. 'Ondanks dat de geruchten gingen dat 3FM bijna twee ton zou vragen, heeft Nijmegen maar 75.000 euro geboden. Maar zover ik weet, hebben andere steden dit ook gedaan'.

Rond 4 uur vanmiddag wordt de winnaar bekendgemaakt. Update: Inmiddels is bekend geworden dat het Glazen Huis in Eindhoven komt te staan. Bovendien weet Nijmegen dat het zich volgend jaar de moeite kan besparen. In 2011 mag Leiden namelijk het Glazen Huis onderbrengen.