Word Nijmeegs nachtelijke burgervader!

Burgemeester Thom de Graaf van ons eigen knusse studentenstadje krijgt binnenkort een collega, die in de nachtelijke uurtjes over de Nijmeegse bevolking moet gaan waken. Er is immers een initiatief opgestart om in navolging van Rotterdam (waar Jules Deelder de scepter over de nachtelijke uurtjes zwaait), Utrecht en Amsterdam ook voor Nijmegen een zogenaamde 'Nachtburgemeester' te kiezen. In tegenstelling tot de 'normale' burgemeester geschiedt deze verkiezing dus wel democratisch.

De nachtelijke burgervader zou in principe een symbolische functie bekleden, maar hier zelf meer van kunnen maken. Zo zou hij als informant, spreekbuis en sparringpartner kunnen optreden voor het college van B&W. Als taken worden op de website genoemd: regelmatige optredens, veel uurtjes in het nachtleven van Nijmegen doorbrengen, maandelijks om de tafel zitten met de daadwerkelijke burgemeester, het geven van interviews en het schrijven van columns.

De verkiezing zal plaats gaan vinden in 'een van de bekendste uitgaansgelegenheden in Nijmegen'. In september zou de ambtstermijn van de eerste Nachtburgemeester van Nijmegen vervolgens moeten aanvangen. Voor die gelegenheid wordt een grote Kick Off Party beloofd, die gepresenteerd zou moeten worden door een 'bekende Nijmegenaar'.

De inschrijving is nog geopend, dus zou jij wel de leiding willen hebben over Nijmegen in de kleine uurtjes? Dan kun je nu je kans grijpen. Opletten! Om in aanmerking te komen moet je wel een bekende 'NN'er' zijn: Een echte 'Nachtleven Nijmegenaar' dus.