Bevrijdingsfestival komt terug, maar hoe?

Als we De Gelderlander van deze morgen mogen geloven, komt het Nijmeegse bevrijdingsfestival na een jaar afwezigheid weer terug. Piet Timmermans, voorzitter van het Stedelijk Comité 4 en 5 mei, stelt in het artikel dat ondanks dat het comité geen extra subsidie zal krijgen komend jaar, het bevrijdingsfestival sowieso nog eenmaal doorgang zal vinden.

Voor het eerst sinds een aantal jaar ging dit jaar het feest wegens geldgebrek niet door. Timmermans weet dit tekort aan een niet nagekomen belofte van de gemeente en stelde vandaag wederom dat hij meer geld nodig heeft, om de zekerheid van een festival de komende jaren te waarborgen.

Cobie Jolink, secretaris van het comité, reageerde verrast op het bericht in de regionale krant deze morgen. 'Ik kan alleen bevestigen dat er zeer waarschijnlijk in 2011 weer een festival zal plaatshebben op 5 mei. De gesprekken zijn echter nog niet zo ver gevorderd, dat ik het verhaal van Timmermans kan bevestigen.' Op de vraag in welke vorm of waar het festijn zal herleven, wilde zij niet antwoorden.