'Duizend extra studentenwoningen in gevaar'

In het dit voorjaar gepresenteerde coalitieakkoord werden mooie beloftes gedaan: voor 2015 moeten duizend nieuwe studentenwoningen worden gebouwd. De Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) trok deze zomer echter aan de alarmbel. Met het huidige eigen vermogen is het financieel vrijwel ondoenlijk om deze beloofde studentenkamers te realiseren. Genoeg voor de fractie van D66 om het college eens onder vuur te nemen.

Rob Jetten, fractievoorzitter van D66 in de Nijmeegse gemeenteraad, is geschrokken van het artikel in De Gelderlander. 'Het is op de geplande manier waarschijnlijk niet haalbaar om de plannen te verwerkelijken. Daarvoor heeft de SSHN op dit moment simpelweg het geld niet.' De sociaal-liberalen zien het liefst een actievere gemeente. Zij zou moeten gaan bemiddelen tussen de universiteit en de SSHN. 'Wanneer de universiteit bijvoorbeeld grond goedkoper beschikbaar stelt en de SSHN ook bereid is bepaalde voordelen te delen, kan de doelstelling alsnog gehaald worden', aldus Jetten. Ook andere joint ventures, zoals de bouw van studentenwoningen op de nieuwbouw van Doornroosje, juicht de derde partij van Nijmegen toe.

Bestuurskundestudent Jetten ziet het liefst zo snel mogelijk actie van de gemeente, maar de vraag is of dit ook werkelijkheid wordt. De beantwoording laat in ieder geval nog een tweetal weken op zich wachten.