Introductie-ANS online

Hij ligt al een tijdje in de bakken, maar de digitale versie van ons blad had wat vertraging opgelopen. Nu de opening van het academisch jaar echter achter de rug is, kan de introductie-ANS dan eindelijk ook digitaal worden geraadpleegd. En dat is maar goed ook. Hoewel deze ANS geweigerd werd voor de introductietasjes, leverde dit veel gratis, extra publiciteit op. Zoveel publiciteit, dat de papieren nummers bijna allemaal vergeven zijn.

Het gevreesde Commentaar, waardoor deze ANS niet paste in het beeld van de Universiteit van een 'serieuze' introductie, is natuurlijk in de ANS te vinden. Daarnaast beweert Maurice de Hond dat opgedane kennis tijdens de studie nutteloos is. 'Wanneer je informatie nodig hebt, vind je die wel op internet.' Bovendien beweert de bekende opiniepeiler dat zijn peilingen nauwelijks invloed hebben op het stemgedrag van de Nederlandse bevolking. Een totaal ander onderwerp wordt aangesneden in één van de reportages. Het artikel De eerste stapjes neemt de kersverse eerstejaars studenten bij de hand in de zoektocht naar hun toekomstige stamkroeg. Ballen, alto's, bèta's... Voor ieder wat wils!

In het andere interview komt radiomaker en NOS-verslaggever Theo Verbruggen aan het woord. Hij zet zijn opvatting van een goede journalist uiteen, vertelt over de charmes van en de verschillen tussen het maken van radio en televisie en over zijn leven als student. In De Graadmeter worden verschillende buitenzwembaden onder de loep gelegd en handelt het Issue over privacy op het internet. Als klap op de vuurpijl maken de nieuwe columnisten van Tegen de muur en Samantha's Garden hun debuut in ANS.