Woensdag bofdag

De GGD Nijmegen begint woensdagmiddag met het inenten van Nijmeegse studenten tegen de bof. Sinds december 2009 zijn universiteitsstudenten in Nederland al niet meer veilig voor het bofvirus.

Om Nijmegen bof-vrij te blijven houden hebben de studenten die staan ingeschreven bij de RU in augustus een algemene nieuwsbrief ontvangen van de Dienst Studentenzaken, waarin de vaccinatiemiddag is aangekondigd. Daarnaast heeft de GGD op de introductiemarkt de eerstejaars attent gemaakt op de ziekte.

Omdat er volgens het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, onder hbo-scholieren geen sprake is van een verontrustende toename, hoeven scholieren van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen niet gevaccineerd te worden.

Studenten moeten minimaal één vaccinatie hebben gehad, dan is iemand voor 95% beschermt tegen het virus. Het volgen van een tweede prik zorgt voor een levenslange bescherming. De prik is bedoeld voor studenten die zijn geboren na 1978 en nog geen twee vaccinaties hebben gehad.

Maandagmorgen waren er nog maar 22 aanmelden voor de vaccinatie. Naar verwachting zullen ongeveer 100 studenten zich aanmelden voor de prik.