Afschaffing strippenkaart uitgesteld

Hoewel wij eerder schreven dat de Stadsregio Arnhem-Nijmegen de strippenkaart per 18 november ten koste van de OV-chipkaart af wilde schaffen, blijkt niets minder waar. De afschaffing van het vervoersbewijs is door de provincie Gelderland en de stadsregio voorlopig uitgesteld door de grote problemen met de chipkaart.

Het bedrijf Syntus, dat treinen op de trajecten Arnhem-Winterswijk en Arnhem-Tiel laat rijden, kan bijvoorbeeld de benodigde apparatuur niet tijdig verkrijgen. Omdat het ministerie eist dat in de gehele regio met de chipkaart moet kunnen worden gereisd voordat de strippenkaart wordt afgeschaft, is de provincie tot uitstel gedwongen. Gelderland laat weten dat de afschaffing nu 'op z'n vroegst' per 1 april kan worden geregeld, maar waarschijnlijk tot na de zomer van 2011 wordt uitgesteld.

Opvallenderwijs beweert de landelijke politiek nog altijd dat in heel Nederland op 1 april de strippenkaart in de prullenmand kan worden geworpen. Die datum lijkt nu dus definitief onhaalbaar.