Viespeuk nog altijd actief in Nijmegen

Ruim een maand geleden berichtten wij al over een viespeuk, die door Nijmegen ronddwaalt en gegevens van studentes probeert af te troggelen. Zodra hij een telefoonnummer bemachtigd heeft, stuurt de 'modestudent' vele ranzige sms'jes en probeert hij de studentes naar discotheken te lokken.

Deze jongeman is volgens een bericht op De Gelderlander nog steeds actief, maar er is pas één studente die aangifte heeft gedaan. De viezerik ontfutselde haar telefoonnummer en stuurde onder meer een smsje met de vraag: 'Plas je weleens onder de douche?'. Volgens De Gelderlander is bovendien bekend dat de man gluurde bij studentencomplex Welgelegen aan de Graafseweg. Hij zou al meermaals gesignaleerd zijn, ook op andere plekken in de stad. De politie kan echter weinig uitrichten, aldus een woordvoerder. 'We hebben de man in het vizier en hebben hem een keer telefonisch gewaarschuwd. Heel veel meer kunnen we niet doen. Hij begaat tot nu toe geen strafbare feiten. Pas als we hem op heterdaad betrappen, kunnen we hem beboeten, maar vervolgen is lastig in het geval van gluren.'

De beveiliging van de Radboud Universiteit zou de viezerik inmiddels gesignaleerd hebben staan en houdt een oogje in het zeil. Indien jij hem tegen het lijf loopt, neem dan contact op met de politie.