Nijmeegse taxi's niet aan te raden

Indien er binnenkort vrienden die in Nijmegen geen fiets hebben het uitgaansleven in jouw studentenstad willen komen verkennen, is het verstandig goed na te denken voordat je in een taxi terug naar je studentenkamer stapt. Uit een grote veiligheidscontrole onder taxichauffeurs op zaterdagavond zijn namelijk vele problemen geconstateerd, zo weet De Gelderlander te melden.

Er zou één chauffeur zelfs zonder rijbewijs mensen tegen betaling thuis hebben gebracht. Daarnaast hadden dertien van de 593 taxichauffers al een aantal alcoholische versnaperingen achter de kiezen en werd er dankzij de kwaliteiten van een snuffelende politiehond harddrugs gevonden. Ten slotte had een aantal chauffeurs hoge boetes uitstaan.

Wij hebben het voor onszelf in ieder geval besloten. De volgende keer dat we zonder fiets in het centrum staan na een lange uitgaansavond lopen we terug naar huis.

Update: De bovenstaande getallen zijn, zoals in enkele oplettende reacties al wordt vermeld, gedeeltelijk onjuist. Van de zestien gecontroleerde taxichauffeurs gingen er elf met een bekeuring terug naar huis. Het getal van 593 betrof gewone autorijders. Onze excuses voor de onzorgvuldigheid.