Gelderlander nieuwe PR-afdeling Nijmegen

De interpretatie van ranglijstjes door de PR-afdeling van de RU is vaak besproken. De Gelderlander lijkt nu die creatieve rol voor de Gemeente Nijmegen op zich te gaan nemen. Voorbeeld: gisteren maakte de regionale krant bekend dat de Gemeente Nijmegen 'net niet' tot groenste stad van Nederland is verkozen.

De communicatie-afdeling van onze universiteit had de feiten niet positiever kunnen presenteren. Natuurlijk, Nijmegen won een 'bronzen plak' in de verkiezing van Entente Florale van groenste stad van Nederland. Maar na nadere bestudering van de uitslag blijkt dat er slechts negen steden aan de verkiezing hebben deelgenomen: negen gemeenten die naar eigen zeggen 'het groen van wezenlijk belang achten'. Nijmegen moet ondanks haar tweede plaats toch drie steden voor zich dulden: naast Eindhoven en Ede, die de tweede plaats delen, winnaar Deventer. Bovendien moet ook onze stad haar positie delen. Heerhugowaard schijnt net zo groen als Nijmegen te zijn.

Conclusie: Vijf van de negen steden bezetten een 'podiumplaats' en Nijmegen is daardoor eigenlijk een middenmoter in de schijnverkiezing van Neerlands 'groenste stad'. PR-technisch gezien is het echter slimmer om de gedeelde derde plaats te benadrukken. Blijkbaar vindt De Gelderlander onze stad gewoon heel erg goed!