Sint warm onthaald in Nijmegen

Duizenden kinderen hebben maandenlang uitgekeken naar het moment dat Sinterklaas weer in Nederland zou verschijnen. Bij de intocht van de Goedheiligman hoort dan ook vrolijke muziek. Het is dus niet raar dat iemand het idee heeft gekregen om 'Ik heb een zachte G maar ook een harde L' van de carnavaleske Jos van Oss te veranderen in 'Ik ben een zwarte P maar heb een witte L', met de toevoeging: 'En als je die niet lust, je moeder lust hem wel'. Of is dat wel raar?

Burgemeester Thom de Graaf is in elk geval niet blij met het warme welkom van de Sint en zijn hulpjes. Hij noemt het 'ongepast en schandelijk', en heeft via een woordvoerder inmiddels toegezegd de organisatie van het festijn op het lied aan te spreken. Wouter Fremery van Stichting Intocht Sint-Nicolaas Nijmegen reageert tegenover De Gelderlander alsof hij de ophef bijzonder raar vindt. Hij noemt de Sinterklaasversie 'verre van seksueel': 'Anders hadden we dat nooit bij kinderen gedraaid. Het is heel vervelend en spijtig dat mensen er iets anders in horen. Ik zie een hele andere witte L voor me dan u.'

De regionale krant heeft de gehele tekst voor de liefhebber online gezet. Wij zijn benieuwd of er ook Sinterklaasversies gemaakt zijn van carnavalskrakers als 'Of je worst lust' en 'Bier en tieten'.