Dubbele boeken toch niet vernietigd

De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) doet haar bibliotheek de deur uit, om ruimte te maken voor studieplekken. Met een grootscheepse verhuizing worden alle boeken van de faculteit naar de Universiteitsbibliotheek (UB) gebracht. Nou ja, alle boeken... De literatuur die de UB reeds bezit wordt niet in de collectie opgenomen. In de wandelgangen ging het verhaal dat de overtollige boeken vernietigd zouden worden. Dan was het natuurlijk een kwestie van tijd geweest voordat er een Godwin gemaakt zou worden.

Misschien realiseerde de UB zich dat ook, en men stelt nu dat ze ‘het standaard beleid volgen’. Dat houdt kortweg in dat men de werken eerst aan een dertiental zusterbibliotheken aanbiedt alvorens ze naar Roemenië zullen worden verscheept. De boeken zullen niet, zoals onder andere AKKU bij monde van vice-voorzitter Els van Vessem betoogde, aan studenten hier op de faculteit worden aangeboden. ‘Jammer, maar gelukkig gaan ze de boeken niet vernietigen. Daarbij vergeleken is dit natuurlijk een betere oplossing.’

Wat vindt jij dat er met de (dubbele) boeken van de FSW moet gebeuren? Moeten de boeken aan studenten worden gegeven, moeten ze direct naar Roemenië of heb je een nog creatievere oplossing?