Meer geld naar Huurteams

Huurders in Nijmegen mogen in hun handjes klappen. Eerder deze week meldde ans-online al dat ‘slechte’ huisbazen op een zwarte lijst komen te staan, een initiatief van Stichting Huurteams Nijmegen. Gister werd bekend dat de Huurteams extra worden beloond.

Stijn Verbruggen (PvdA) wil het bescheiden budget van 25.000 euro verhogen naar jaarlijks 31.250 euro. Dit is het perspectief voor de komende vier jaar. De motivering hiervoor is dat het huidige budget te krap is voor de werkzaamheden die verricht worden. De Huurteams moeten hun doelgroep verbreden en meer aandacht besteden aan niet-studenten. Dit gaat wel ten koste van het oprichten van een huurdersbalie. Het is de bedoeling dat de Huurteams de beoogde taken van de huurdersbalie overnemen. Daarnaast moet er worden gestreefd naar betere samenwerking tussen de Huurteams en andere maatschappelijke organisaties, deze is nog lang niet optimaal.

UPDATE Het amendement werd mede ingediend door GroenLinks, D66, SP, Stadspartij Nijmegen Nu en de Verenigde Senioren Partij.