Nieuw festival in Nijmegen

Dat Lowlands binnen enkele uren uitverkocht was, hoeft geen probleem te zijn. ANS biedt namelijk sinds enkele jaren een uitstekend initiatief: LowlANS. Indien je ook geen zin hebt om tussen de eerstejaars op een boerderij te bivakkeren maar toch die festivalsfeer wenst te beleven, heb je geluk. Volgend jaar vindt immers de eerste editie plaats van een Nijmeegse Lowlands-equivalent: Oddstream. Dit nieuwe festival zal tussen 31 mei en 5 juni 2011 plaatsvinden in en rondom culturele werkplaats De Vasim.

Initiatiefnemer Doeko Pinxt van Pink Sweater Productions, dat cultuur-, kunst- en multimediaprojecten uitvoert, legt Oddstream verder uit: 'Een concept à la Lowlands met allerlei verschillende disciplines. Inclusief festivalcamping. Waarschijnlijk op de aangrenzende voetbalvelden van PGEM.' Bekroonde kunstenaars zullen naar Nijmegen afreizen, er zullen debatten en seminars plaatsvinden, maar er zullen ook muziekoptredens zijn. Pinxt lijkt zelf echter het meest enthousiast over de videomapping. 'Daarmee gebruiken we de muren van De Vasim als projectiescherm. Als je daar een ontploffing op projecteert lijkt het net of het pand explodeert. Spektakel!'

Het festival zal de eerste dagen ook toegankelijk zijn voor scholieren. Oddstream is al een samenwerkingsverband opgestart met verschillende Nijmeegse middelbare scholen. In totaal worden er liefst tienduizend bezoekers verwacht.