Excuses aan de lezer

vanuit het ans-kantoorHet is inmiddels alweer januari en het collegejaar vordert gestaag. Ook de Universitaire Studentenraad (USR) heeft nog maar enkele maanden om de verkiezingsbeloftes uit 2010 in te lossen. Hoe het hiermee gaat, is ook voor ons de vraag. Transparantie, duidelijkheid en informatievoorziening blijken immers nog altijd drie begrippen te zijn, waar de USR weinig kaas van heeft gegeten. Zelfs AKKUraatd verdient een schop onder de kont: hun laatste blog-artikel stamt uit oktober. Zij hangen echter nog vol vlijt hun Pleekrant op zoveel mogelijk wc-deuren van Nijmegen en vormen daarom met afstand de minst slechte USR-fractie van de RU.

Vooral de USR-leden van SIAM spannen de kroon. Zo schrijven ze op hun site het volgende: 'SIAM is in het verleden vaak verweten dat het een partij voor CV-neukers is die geen klap uitvoert. Afgelopen collegejaar hebben we een blog bijgehouden om het tegendeel te bewijzen! Kies in het hoofdmenu voor "Blog!".' Een prachtvol initiatief, zo moeten zelfs wij toegeven. Ook deze belofte is echter al vrij snel gestrand. De laatste blog-update op de site van SIAM dateert immers eveneens uit oktober en was gewijd aan het opstappen van de Vox-redactieraad.

Onze gedachten gaan terug naar mei van het afgelopen jaar. SIAM-fractievoorzitter Thijs van Reekum vertelde in Vox met een duidelijke reden in de USR te zijn gaan zitten. Hij zag het jaar als 'één groot experiment', waarin hij wilde ontdekken of commissiewerk 'iets voor hem' was. Met een dergelijke motivatie als fractievoorzitter deel uitmaken van het belangrijkste onderdeel van de studentenmedezeggenschap; dat kan niet de bedoeling zijn.

Opnieuw lijkt er een USR-jaar voorbij te vliegen, zonder dat de fractieleden van SIAM enige vorm van activiteit ontplooid hebben. Opnieuw is er geen zak uitgevoerd. Er is zelfs zó weinig gebeurd, dat wij sinds augustus geen nieuws meer hebben gebracht rondom de aartsluie exemplaren onder de 'invloedrijkste Nijmeegse studenten' (nummer 18 en 19 op de ranglijst). Daarom bieden wij vandaag onze excuses aan de lezer aan. Wij hebben zó lang geen aandacht besteed aan SIAM, dat de mogelijkheid bestaat dat studenten denken dat de leden van SIAM wél iets doen voor hun bestuursmaanden. En daarvoor nemen wij volledige verantwoordelijkheid.

Sorry.