Water zakt, maar niet zo hard als het kwam

Een nieuwe update over de waterstand van de Waal leek ons wel gepast, na de uitzending van het NOS Journaal van deze morgen. Een cameraploeg werd naar de Waalkade gestuurd om daar de opgebouwde 'flexibele' aluminium waterkering te bewonderen. Een leuk en herkenbaar item voor de Nijmeegse student, inclusief uitleg over waarom er in Nijmegen-centrum niet gewoon een dam is gebouwd.

De Gelderlander bericht dat het voor eerst is, dat de schotten geplaatst moeten worden op de vernieuwde Waalkade. Over een lengte van maar liefst 1.500 meter wordt de bescherming opgebouwd. Wees gerust: dit gebeurt op professionele wijze. Deskundigen van het Waterschap Rivierenland houden de werkzaamheden nauwlettend in de gaten. De site Nijmegenleeft.nl meldt overigens dat het waterpeil niet meer stijgt, en zelfs een centimeter per uur daalt, dus de aanleg van de wal is wellicht onnodig geweest.

Wanneer je plannen had om vanavond uit te gaan in een horeca-onderneming aan de Waalkade hoef je in elk geval niet te vrezen voor natte voeten.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.