En de volgende USR-voorzitter wordt...

Loeke Salemans. Althans als wij de strikt vertrouwelijke conceptlijst van AKKUraatd mogen geloven. Natuurlijk zijn er mitsen en maren, maar als op de volgende Algemene Vergadering van Studentenvakbond AKKU het advies van de SollicitatieCommissie wordt gevolgd is SPiN-voorzitter Loeke Salememans de nieuwe voorzitter van de Universitaire Studentenraad. Het is immers allemaal wel leuk en aardig, zo'n partijtje van Mart Waterval of SIAM dat overweegt een andere weg in te slaan, maar laten we eerlijk zijn, AKKUraatd wint toch wel.

De gehele concept-top-6 van de lijst is door een kuchende man in een grijze regenjas in onze handen gevallen. Hieronder de AKKUraatd'ers met de leukste quote uit de sollicitatiebrief:

1. Loeke Salemans (SPiN-voorzitter) 'Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de mate waarin beleidsmatige keuzes van directe invloed kunnen zijn op het leven van studenten.' 2. Arlette van Lint (GSV-voorzitter) 'Een functie als fractielid van AKKUraatd in de USR is een uitgelezen kans om meer leerzame bestuurlijke ervaring op te doen.' 3. Pieter Mensink (had een topsportstatus) 'Café de Blauwe Hand [sic], Doornroosje, NDRGRND, Billabong en de Merleyn, allen [sic] plekken waar ik vaak heb gestaan voor een optreden of een biertje met vrienden.' 4. Simone Endert (GSV-bestuur) 'Sinds een jaar ben ik als teamcaptain bij CP2 fieldmarketing betrokken bij degustaties van Belgische biermerken.' 5. Klaas-Jan Boon (student-assessor Bèta-faculteit) 'Buiten de medezeggenschap is er ook genoeg te beleven.' 6. Patty Claassens (lid Facultaire Studentenraad Managementwetenschappen) 'Geboren in een gezin van een geschiedenis docent [sic] op de middelbare school en een middelbare school directrice [sic] ben ik al van jongs af aan geïnteresseerd in onderwijs en vooral wat er 'achter de schermen' gebeurt om het onderwijs voor de studenten, degene [sic] voor de schermen, zo goed mogelijk te maken.'

AKKU-voorzitter Willem de Kleijne had geen commentaar op het uitlekken van de conceptlijst.