Immer perfecte aansluiting op Maaslijn

veoliaokeoleoleAl jarenlang vormt het reisongemak op de Veolialijn tussen Nijmegen en Roermond, ook wel bekend als de Maaslijn, onderwerp van nieuwsberichten op ANS-Online. Zo was gezeik een tijdje onmogelijk en is het veevervoer op deze lijn nog immer niet verleden tijd. Gisteren verscheen er echter ook een positief bericht over de Maaslijn op De Gelderlander. Om het reisgemak van de klant te verhogen zal Veolia testen gaan uitvoeren om bussen beter te laten aansluiten op treinen, zodat wachttijden verleden tijd zijn.

Treinen zullen langzamer of sneller kunnen rijden om de aansluiting op bussen te verbeteren terwijl buschauffeurs een boodschap kunnen verwachten om op de trein te wachten, wanneer deze vertraagd is. Veolia hoopt op die manier de aansluiting voor de klant te verbeteren en daarnaast energiezuiniger te kunnen rijden. Hoe de organisatie die laatste doelstelling hoopt te bereiken door treinen langzamer en sneller te laten rijden en bussen te laten wachten, is bij ons echter onduidelijk.

De test wordt de komende dagen gedaan. De Limburgse student die dus nog thuis woont zal, als het goed is, geen moment lang hoeven wachten door een slechte aansluiting.