Retweet allen deze inhoudsloze tweet!

Het zal velen van jullie niet ontgaan zijn. Vandaag startte Oddstream een wereldrecorpoging retweeten. Vanaf 8.30u begon de actie, waarbij het volgende bericht geretweet moet worden: http://bit.ly/h9Nx7g. Volgens Oddstream wordt het wereldrecord al gevestigd als alle volgers en hun volgers het bericht retweeten.

Oddstream is een festival dat van 31 mei t/m 5 juni zal plaatsvinden in de Vasim te Nijmegen. Oorspronkelijk is het ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen culturele organisaties die actief waren op het gebied van multimedia. Aan het einde van het festival zal bekend worden of het wereldrecord gevestigd is. Wat het willen vestigen van een werelrecord retweeten met het festival te maken heeft, lijkt volstrekt onduidelijk. Initiatiefnemer van Oddstream Doeko Pinxt geeft echter aan dat er 'vele kritische denkers' op het festival zullen komen die volgens hem gaan aangeven wat de communicatiestroom heeft opgeleverd. Dus.

Hoewel het niet om het verbreken maar om het vestigen van een wereldrecord gaat, is er wel degelijk een streven. Het meest getweete bericht in 2010 is 40.000 keer doorgestuurd. Pinxt hoopt dit voorbij te gaan. Op de vraag waarom mensen in hemelsnaam een volstrekt inhoudsloos bericht zouden willen doorsturen, zegt hij: 'We hebben bewust gekozen voor een tweet zonder enige inhoud.'

Behoefte om mede-wereldrecordhouder te worden? Inderdaad, wij ook niet.