Vox jat Het Laatste Oordeel. Alweer.

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Dat is vast wat door de hoofden van de Vox-redactie schoot toen ze de spiksplinternieuwe rubriek Het College verzonnen. We zien het al helemaal voor ons.

Redacteur 1: 'Eigenlijk moeten we eens iets doen met colleges. Beoordelen ofzo.' Redacteur 2: 'Maar doet ANS al niet zoiets?' Redacteur 3: 'Ja, iets met Het Beste Oordeel of zoiets. Geen idee. Ik lees dat blaadje toch nooit.' Redacteur 2: 'Moeten we het dan wel doen?' Redacteur 1: 'Natuurlijk. Wij zijn professionals en hebben een tien keer zo moderne lay-out, dus ja, we kunnen dat veel beter dan die omhooggevallen studentjes.' Redacteur 2: 'We hebben het een jaar of vier geleden ook al eens geprobeerd om te kopiƫren en dat is mislukt.' Redacteur 1: 'Ach, dat was toen we nog onafhankelijk waren. Nu kijkt het hoofd van de Communicatieafdeling mee, dus kan het niet mis gaan.'

En dus staat er deze maand in de nieuwe Vox Het College, een beoordeling van een college van Niels Spierings, tijdens de opening van het academisch jaar bekroond tot Jonge Docent Van Het Jaar. Een soort kritiekloos Laatste Oordeel zonder leuke opmerkingen en met een reactie van de docent die bijna langer is dan de beschrijving van het college. Om dan nog maar te zwijgen over de droge onderbouwing van de beoordeling door student Luuk Vissers.

Goed nieuws voor de trouwe lezers van Het Laatste Oordeel. Vandaag of morgen ligt de nieuwe ANS weer in de bakken.