[UPDATE] Fulltime-besturen definitief voorbij

Het hing al een tijdje in de lucht dat studentbestuurders die geen studiepunten halen niet meer de volle bestuursmaandenmep zouden krijgen. Vandaag heeft het College van Bestuur (CvB) haar voorstel wereldkundig gemaakt.

Voor functies waarvoor op dit moment vijf maanden of minder staan verandert er niets. Voor de werkzaamheden waar zes of meer maanden voor staan, zal tweerderde een vaste beurs worden en éénderde een prestatiebeurs. Wanneer de student in kwestie 9 ects binnensleept zal hij de helft van die prestatiebeurs krijgen en wanneer hij 18 ects haalt kan hij een fulltimebeurs tegemoet zien.

Bovendien moet de student in het jaar voordat hij een beurs wil ontvangen minstens 40 ects behaald hebben of de hele voorwaardelijke beurs hebben behaald. Ook wordt het aantal studenten dat een bestuursbeurs kan ontvangen verder ingeperkt. De voorgestelde regeling bevat een hardheidsclausule die zo is geformuleerd dat Dienst Studentenzaken een gigantische beoordelingsvrijheid heeft:

In gevallen waarbij de nieuwe maatregelen (de voorwaardelijke eisen, de periode recht op een bestuursbeurs en de studievoortgangsnorm) er toe leiden dat het niet toekennen van een bestuursbeurs duidelijk niet strookt met de intentie van deze nieuwe maatregelen, kan de directeur DSZ, op advies van een studentendecaan, van deze voorschriften afwijken.

De Universitaire Studentenraad heeft nog geen mening gevormd over dit voorstel. UPDATE De USR lijkt niet bepaald tevreden.