Nijmeegs studentenhuis Studentenhuis van het Jaar?

Dat de verkiezing Huisjesmelker van het Jaar bestaat, wisten we al langer. Dat er ook een verkiezing was voor een Studentenhuis van het Jaar bestond was echter minder bekend. De website Studenten.net organiseert al enkele jaren deze verkiezing en ditmaal behoort ook een Nijmeegs huis tot de finalisten. Het huis noemt zichzelf 'Naast de ster' en is te vinden op de Berg- en Dalseweg 26. De bewoners hebben zelfs een website opgezet, die hier te raadplegen is. Uit deze site blijkt onder meer dat de geschiedenis van het pand reikt tot 1891, toen Derk Opsomer (geboren op 20-01-1865 in Nijmegen) de bouwvergunning aan vroeg. De huisgenoten hebben zich dus zeer actief in het verleden van hun huis verdiept.

De criteria waaraan de winnaar zal moeten voldoen zijn even clichématig als eenvoudig:

Stapels afwas en aangekoekte borden, slapende studenten op de bank - waarvan eigenlijk niemand weet wie het zijn, gezelligheid, een koelkast vol bier, winkelkarretjes oud papier, een klein fortuin aan statiegeld, een ingebouwde bar, algen in de douche, heldhaftige acties, overal smerige kleding, huisfeesten zonder einde, maden in de prullenbak en zo kunnen we nog wel even doorgaan...

Stemmen kunnen hier worden uitgebracht en het winnende huis zal worden bekend gemaakt tijdens Bal11, het grootste studentengala van Nederland. Juist, tijdens de Diesviering dus.