De zwarte ANS online en in de bakken!

Afgelopen middag zwoegden twee ANS-redactieleden met de welbekende winkelwagen door de Thomas van Aquinostraat. Zelfs in de meivakantie dient er aan het begin van de maand een nieuwe ANS verspreid te worden. Deze maand staat geheel in het teken van doorbreken van taboes, wat meteen blijkt uit de prachtige voorkant door Erik Molkenboer. Wanneer de eerste pagina van het zwart omlijste nummer wordt opgeslagen zullen er echter veel meer taboes de revue passeren.

In het openingsartikel wordt er allereerst aandacht besteed aan de gang van de studentenenquêtes. Iedereen vult evaluatieformulieren in na het volgen van een cursus, maar wat gebeurt hier nou eigenlijk mee? OLC's en opleidingen lijken volledig tevreden, maar is de evaluatie wel voldoende? In de interviews worden Arnon Grunberg, Johannes van Dam en Rickard Falkvinge onderworpen aan kritische vragen onzer ANS-schrijvers. Het e-mailcontact met Grunberg leverde geregeld interessante quotes op. Op de vraag of zijn joodse achtergrond een rol speelt in zijn leven en werk antwoordt hij bijvoorbeeld als volgt: 'Misschien. Ik zou kunnen speculeren hoe ik zou zijn geweest als ik bij katholieke ouders in Veghel was opgegroeid, maar deze speculaties lijken me niet bijzonder interessant.' Dat is het interview overigens wel geworden.

In de reportage deze maand aandacht voor studenten met soa's, voor hen vaak een taboe om over te praten. De namen van de geïnterviewde studenten dienden bijvoorbeeld gefingeerd te worden. Ook het issue behandelt een zeer gevoelig onderwerp: de Nederlandse ereschuld tegenover Indonesië. Verschillende mensen hadden een mening over dit onderwerp, behalve de Nederlandse staat. Zij wilde niet reageren op de delicate kwestie. ANS is er dus niet in geslaagd alle taboes te doorbreken.

De Meeloper ging deze maand langs bij Flesh Factory, waar extreme lichaamsexperimenten worden uitgevoerd. 'Van het laten splitsen van je tong tot een brandmerk in elk gewenst figuur, geen enkele lichaamsbewerking is taboe bij Flesh Factory.' Een bizar artikel, dat de komende weken nog zal worden aangevuld met een smaakvolle In Beeld. Jullie zijn gewaarschuwd.

Vanaf vandaag vinden jullie de mei-ANS in de welbekende gele bakken. Online zijn de artikelen hier te raadplegen. Veel leesplezier!