[UPDATE] Meer bewaakte fietsenstallingen in stadscentrum

De problematiek van het stallen van fietsen houdt de gemoederen in de gemeente Nijmegen nogal bezig. Momenteel wordt er al gewerkt aan een extra fietsenstalling onder de Van Schaeck Mathonsingel, maar ook in het stadscentrum is er een tekort aan stallingen. De Gelderlander meldt dat de gemeente dit probleem nog voor de zomer wil aanpakken. Er komen meer bewaakte fietsenstallingen, maar de woordvoerder wilde nog niet aangeven om hoeveel stallingen het gaat en waar ze geplaatst zullen worden.

'Het komt vaak voor dat er geen plek meer is in de huidige bewaakte stallingen,' weet de woordvoerder wel te melden, iets wat wij natuurlijk allemaal al weten. Momenteel zijn er pas twee bewaakte fietsenstallingen in het centrum: Mariƫnburg en Bisschop Hamerstraat. Overigens zullen ook driehonderd extra fietsenklemmen geplaatst worden. De bedoeling is dat deze al in de komende twee weken geplaatst worden, om het verlies van de 350 fietsenklemmen op het overhoop gehaalde Plein '44 moeten opvangen. Ook op het nieuwe Plein '44 zal er overigens aan de fietsende centrumganger gedacht worden. Er zal immers ook een bewaakte fietsenstalling moeten komen, die plaats zal bieden aan liefst 1.200 rijwielen.

Update: Wij werden erop gewezen dat er onder de Van Schaeck Mathonsingel geen fietsenstallingen meer worden gebouwd. Deze plannen zijn vervangen nadat is besloten tot de nieuwbouw van Doornroosje. Onder de nieuwe Doornroosje zullen 3.000 fietsen geplaatst kunnen worden.